Ana Vela, la 'superiaia' catalana

  • És la ciutadana més vella de Catalunya.
  • Va celebrar aquest dimecres els seus 110 anys al centre de dia on viu, amb els seus dos fills octogenaris.
L'Ana Vela, davant del pastís del seu 110è aniversari.
L'Ana Vela, davant del pastís del seu 110è aniversari.
Hugo Fernández
L'Ana Vela, davant del pastís del seu 110è aniversari.

L’Ana Vela va nèixer el 30 d’octubre del 1901 a Puente Genil (Còrdova) i porta mig segle aquí. És la persona més longeva de Catalunya i de les tres més velles d’Espanya. Acaba de fer 110 anys i, aquest dimecres, va rebre l’homenatge institucional i el de la seva família i dels cuidadors del centre de dia per a gent gran de Sant Martí de Provençals, on viu des de fa 7 anys.

L’Ana ha vist morir dos fills. Un, a l’edat de 10 anys, i l’altre fa 6 anys. Encara en té dos de vius: en Juan, de 81 anys, i resident a Torremolinos (Màlaga), tot i que ha viscut molts anys al Regne Unit, i l’Ana, que té 84 anys.

L’homenatjada va ser aquest dimecres obsequiada amb un pastís d’aniversari. No va poder bufar les espelmes, però va rebre les abraçades i els mims dels seus familiars així com dels companys i treballadors de la residència. L’Ana camina ara en cadira de rodes i pateix deteriorament cognitiu, però ha destacat per ser una dona activa i treballadora (va ser modista al sanatori de tuberculosos de Terrassa) i una dona molt "bona i alegre", repetien aquest dimecres els seus fills. L’Ana té quatre néts i 17 besnéts. I als seus 110 anys, no s’oblida de somriure.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento