Sant Joan tindrà la mateixa seguretat tot i l'accident mortal de Castelldefels

  • Desprès de l'atropellament de l'any passat no s'han reformat estacions ni s'ha modificat la velocitat dels trens.
  • Interior recorda que està prohibit fer revetlles de platja a prop del ferrocarril.
Accidente de Castelldefels.
Accidente de Castelldefels.
(Archivo)
Accidente de Castelldefels.

La nit de Sant Joan tornaran les aglomeracions a les estacions de tren de la línia de costa però, un any després de la tragèdia de Castelldefels, en la qual 13 persones van morir atropellades en creuar per la via, no s’han posat en marxa canvis en la infraestructura de les estacions. Renfe contractarà personal de seguretat i la megafonia podrà tenir un volum més alt. La Generalitat ha editat una guia per als ajuntaments i Adif demana prudència als usuaris de Rodalies durant la revetlla.

Mitja hora abans de la mitjanit del 23 de juny de l’any passat, un tren va atropellar un grup de persones que en aquell moment creuaven les vies vista l’aglomeració de passatgers que hi havia als passos soterrats de les andanes de l’estació de Castelldefels platja.

Un any després, no s’han modificat les velocitats dels trens al seu pas per les estacions durant la nit de revetlla. Adif concretava aquest dilluns que la velocitat està fixada al Reglament General de Circulació, que no ha estat modificat. Com a única intervenció a les estacions per tal de millorar-ne la seguretat, Adif exposava que s’han instal·lat unes franges blanques i grogues de material rugós que indiquen l’extrem de l’andana per tal d’advertir els usuaris del perill que suposa estar-s’hi a la vora.

Massa gent a l’andana

Des de Renfe, com cada any, es contractarà personal de seguretat per controlar l’aforament del tren i les aglomeracions a les andanes. Fonts de la companyia aclarien que en els propers dies matisaran si s’apujarà el volum de la megafonia. En tot cas, tant Adif com Renfe i Interior destacaven aquest dilluns que les condicions de seguretat a les estacions són les òptimes. Des de l’ens de Foment s’insistia en què "cal molta prudència i pedagogia" per tal que els passatgers no creuin les vies.

Guia per als ajuntaments

La Generalitat ha editat una guia per als municipis en què s’hi especifiquen les normatives de seguretat i les condicions en què es pot permetre una activitat la nit de Sant Joan. Interior va indicar que els ajuntaments són els qui han de controlar el botellón a les platges i que està prohibit a prop del tren. Segons el conseller Felip Puig, enguany "hi ha més formació, més informació i més coordinació institucional". Demana evitar les aglomeracions.

120 hospitalitzats per imprudències

Durant la revetlla de Sant Joan de l’any passat, el Departament de Salut va enregistrar 118 assistències hospitalàries relacionades tant amb accidents de trànsit com amb la manipulació de material pirotècnic, a banda dels 13 morts i 14 ferits per l’atropellament de Castelldefels. Els Bombers de la Generalitat van haver de dur a terme 978 serveis a tot Catalunya (sense comptar Barcelona ciutat). El telèfon d’e-mergències va rebre una autèntica allau de trucades, concretament 9.151, que estaven relacionades amb la revet-lla. Només 3.390 van derivar en expedients i en serveis que van haver de realitzar la Policia, els Bombers o el SEM.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento