Campanya per dur a la fiscalia denúncies de ‘mobbing’ immobiliari

  • La coordinadora contra l’especulació fa una crida als veïns del Raval perquè facin públics els casos.
  • Els avis són les grans víctimes.

Vençuda una batalla, la coordinadora contra l’especulació del Raval torna a la càrrega per guanyar la guerra contra l’assetjament immobiliari que pateixen els veïns del barri. La fiscalia va obrir l’octubre passat, per primer cop, una investigació sobre un cas de mobbing a Barcelona.

Volem continuar ajudant a la gent i vehicular aquest tipus de denúncies
"Volem continuar ajudant a la gent i vehicular aquest tipus de denúncies" a les administracions correponents, va explicar a
20 minutos Pere Ferré, membre la coordinadora.

Per aquest motiu, cada dilluns dos voluntaris atenen matí i tarda a l’oficina que tenen al carrer Aurora a tots els veïns que tenen problemes amb el seu habitatge.

Donen suport i informació per evitar el mobbing, telèfons on adreçar-se si s’és víctima d’aquest problema o consells pràctics.

Ferré explica que els casos més habituals són pujades del preu del lloguer «descomunals» quan finalitza el contracte o propietaris que no cobren als seus llogaters per després posar-los una demanda d’impagament.

La gent gran o de mitjana edat són els que pateixen més casos d’assetjament immobiliari, segons el membre de la coordinadora.

Aquesta organització va néixer fa tres anys quan un grup de veïns preocupats i afectats per l’especulació al Raval van decidir donar veu i visibilitat als afectats, a més de denunciar el problema. Des de llavors, moltes associacions i col·lectius s’han sumat a aquesta iniciativa.

Un dels consells que dóna la coordinadora a les víctimes és buscar suport i posar sempre les denúncies que calguin per deixar constància de la degradació de l’habitatge.

Seguint l’exemple de Robadors, 29

El veïns del número 29 del carrer Robadors porten anys patint talls de llum, del cable de la TV i, fins i tot, dels tubs de l’aigua.

Per primera vegada, la fiscalia, a petició de la Conselleria d’Habitatge, va decidir investigar el cas.

Dels 23 inquilins que tenia aquest edifici, actualment només n’hi ha una desena. L’immoble, molt degradat, es va vendre quatre vegades entre el juliol del 2001 i el juliol del 2003, passant d’un preu de 70 milions de pessetes en la primera venda, a 227 en l’última.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento