Barcelona

El lloguer de bicicletes té 190 usuaris el primer dia i molesta al sector

Molts curiosos s’informaven ahir sobre el lloguer de bicis. (H. Fernández)
A mig gas però enmig d’una marea de curiosos. El sistema públic de lloguer de bicicletes va començar a rutllar ahir amb 190 usuaris que ja disposen del carnet per utilitzar aquest nou servei.

A més, unes altres 160 persones han sol·licitat l’abonament anual, que fins al juliol costa sis euros, a la pàgina www.bicing.com. A partir de llavors costarà un euro el setmanal i 24, l’anual.

Aquest sistema de lloguer de bicicletes vol ser un transport públic més. Per fer petits recorreguts o completar trajectes amb bus o metro.

Preguntes de tot tipus

Gent de totes les edats es van aturar ahir a l’estació de bicis situada a l’Arc de Triomf per informar-se del nou sistema. "Em sembla molt bé la idea, ara falta trobar temps per utilitzar-lo", va explicar la Dolors, una de les moltes ciutadanes que van metrallar a preguntes als informadors.

"Com funciona? Quan costa? Com es pot aconseguir el carnet d’usuari? Què fer si et roben la bicicleta o tens un accident?". Aquestes van ser les principals preguntes dels ciutadans.

"Jo els explico que les bicis tenen una assegurança i que han de tenir un carnet per utilitzar-les", va explicar un dels informadors.

Crítiques a l’Ajuntament

Una vintena d’empreses de lloguer i de rutes cicloturístiques van criticar com s’ha implantat el sistema.

També es queixen que l’Ajuntament no hagi comptat amb ells i demanen que el nou servei no sigui una competència directa pel sector privat.

"Estem a favor de les bicicletes públiques" però cal que "el servei sigui complementari, i no substitutiu" al que ja s’ofereix actualment.

loading...