Barcelona

Un viatge als orígens de la Casa Batlló

Proceso de restauración de la Casa Batlló de Gaudí.
CASA BATLLÓ

La Casa Batlló, obra de l'arquitecte Antoni Gaudí, i la que alguns anomenen la Capella Sixtina del Modernisme, mostra al públic el seu procés de restauració fins al 5 de maig. Durant la visita guiada amb la col·laboració de Cases Singulars es poden descobrir les diferents troballes patrimonials a més d'aprofundir en la història i l'arquitectura de la casa.

Mujer restaurando el interior de la Casa Batlló.

Durant la visita amb un guia especialitzat es pot observar de ben a prop la recuperació del revestiment original de les parets i sostres de la Planta Noble i la recuperació d'elements decoratius com finestres, arrambadors, llums i penjadors. A més, la visita finalitza amb l'atracció d'una passarel·la Skywalk amb vistes des de l'altura.Si vas amb casc, i no tens massa vertigen, podràs caminar per la façana a 30 metres d'altura i gaudir de l'emblemàtic terrat. Les visites es realitzen en grups de 20 persones i en diferents horaris.

Un dels tresors més preuats és la recuperació de l'estuc original de l'antic habitatge dels senyors Batlló. L'any 2017, unes cales realitzades a la tercera planta van conduir l'equip de restauració a una troballa històrica: l'autèntica pell de la Casa Batlló, un tresor amagat sota múltiples capes de pintura. Van descobrir que les parets originals estaven fetes amb estucs de calç d'una qualitat notable que van deixar meravellats a tot l'equip de restauració.

Restauración del interior de la Casa Batlló.

El col·lectiu de professionals va arribar a la conclusió que, si en el pis de lloguer havien trobat tal qualitat en el revestiment, seria molt probable que en el propi habitatge dels senyors Batlló podrien treure a la llum troballes encara més espectaculars. I així va ser.

A partir d'aquí es va començar a treballar amb científics per poder obtenir la màxima informació sobre les últimes capes de pintura i finalment poder recuperar i conèixer les autèntiques de l'època.

Durant la recuperació també s'incorporaran reproduccions d'elements perduts, com és el cas dels arrambadors de fusta, però només ho podran fer si s'aconsegueix la documentació necessària per reproduir-los amb la màxima autenticita. També serà necessari trobar artesans que treballin amb les tècniques exactes de quan es van fabricar els elements.

Dos hombres restaurando el interior de la Casa Batlló.

Mantenir oberta l'emblemàtica casa modernista plena de paletes, pintors i restauradors vestits d'obra, i alhora mostrar la recuperació al públic, és força complicat. Ja que durant la visita, a més de gaudir de les formes i colors de la casa, també trobes plàstics, escales de ferro i dones i homes penjats pel sostre. Es preveu que la restauració dels interiors s'acabi a l'abril i les tasques de conservació de la façana exterior es finalitzin al juny.

loading...