Valencia Notícies

La jutgessa de la F1 no arxiva la causa contra Camps i veu "poc seriós" que el fiscal vullga tancar-la

Francisco Camps i Ecclestone
EUROPA PRESS - Archivo

Així consta en una interlocutòria de data 23 de maig en el qual la magistrada rebutja l'argumentació del ministeri públic de la prescripció dels fets "en no observar-se el termini de 15 anys pel delicte amb pena més greu, el delicte continuat de l'article 432.2 del Codi Penal (malversació de cabals públics), tal com s'infereix i corrobora del resultat de les restants diligències d'instrucció i investigació practicades".

A més, afig que el contingut de l'informe de la Intervenció General de la Generalitat, on s'assenyala que no es constaten fets o circumstàncies que permeten apreciar l'existència d'un perjuí econòmic directe per a la Generalitat, avaluable econòmicament, derivat de l'adjudicació dels expedients analitzats, "no implica ni que no existisca perjuí econòmic ni menys encara malversació de cabals públics" i que, per tant, siga d'apreciació eixa prescripció.

La jutgessa va decidir processar en aquest cas Camps; el que fóra el seu vicepresident Vicente Rambla; l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores i càrrecs de l'Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat (GTP) i empresaris. En la seua resolució de processament, sosté que Camps "va capitanejar" la resta de processats per a obtindre un "rèdit polític i personal" com "especialment artífex" de la F1, un esdeveniment d'interés mundial.

A més d'aquests ex-alts càrrecs, l'orde de processament es dirigia contra l'ex-director general d'Obres Públiques i més tard secretari autonòmic d'Infraestructures, Victoriano Sánchez-Barcaiztegui; tres responsables de l'ens GTP i els empresaris, entre ells, el representant de FCC Construcció S.A. José Mayor Oreja, germà de l'exministre Jaime Mayor Oreja.

Així mateix, rebutja el recurs de l'Advocacia de la Generalitat i manté el sobreseïment provisional acordat respecte a la qui fóra assessora de l'expresident, Belén Reyero, sobre qui aquesta acusació sostenia que en el procés no havia sigut una "convidada de pedra" i demanava el seu processament.

loading...