Comunitat Valenciana

El Consell anuncia la licitació del principal contracte de la línia 10 del metro de València

  • Preveu condicionar les tres estacions subterrànies (Alacant, Russafa i Amado Granell), el seu entorn i el túnel.
  • Ascendeix a 33 milions d'euros, dels 50 milions que costaran totes les obres per a la seua finalització.
  • Actualment s'està executant el tram de la rampa Amado Granell i la parada de Germans Maristes.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, va anunciar ahir la licitació "en les pròximes setmanes" del tram més important de la línia 10 de Metrovalencia, que connectarà el carrer Alacant amb el barri de Natzaret, per més de 33 milions d'euros d'un total de 50 del conjunt de les actuacions previstes per a finalitzar la línia.

Consistirà en el condicionament de les tres estacions subterrànies d'aquesta línia: Alacant, Russafa i Amado Granell, així com l'equipament del túnel i la urbanització de les àrees afectades per l'obra i, en particular, dels accessos a les estacions i el seu entorn.

L'objectiu, va subratllar, "és que l'any 2021 estiga finalitzada tota la línia 10 entre el carrer Alacant i el barri de Natzaret". Segons va assenyalar, es tracta de la licitació més important d'aquesta obra que "ampliarà de manera molt considerable l'oferta de transport de la xarxa". Aquestes obres van començar en 2006 i es van paralitzar en 2011, per falta de pressupost, després d'invertir al voltant de 200 milions d'euros.

En l'actualitat, Ferrocarils de la Generalitat Valenciana (FGV) està executant les primeres obres d'infraestructura en el tram comprés entre les parades d'Amado Granell i la prolongació fins a Germans Maristes, la inversió dels quals ascendeix a 3,6 milions d'euros i un termini d'execució de set mesos i mig. Pròximament eixiran a licitació els últims tres projectes: electrificació i subestacions, senyalització i comunicacions i adequació dels tallers provisionals.

Segons ha assenyalat el conseller, es tracta de la licitació més important d'aquesta obra que "ampliarà de manera molt considerable l'oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia, i afavorirà la implantació d'un model de mobilitat sostenible en el conjunt de la ciutat i la seua àrea metropolitana". La línia 10, una vegada completada, permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento