Comunitat Valenciana

Francesc Gisbert guanya el premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre dels Ciutat d'Alzira

L'autor Francesc Gisbert ha guanyat el XXIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, inclòs en el palmarés dels guardons literaris Ciutat d'Alzira, per l'obra '5 x 5'. Per la seua banda, Rosa Maria Colom ha rebut el XXIV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per 'Coppelius' i l'artista Canizales, el IV Premi Internacional d'Àlbum Il·lustrat Enric Solbes per 'Monstre Verd'.
Francesc Gisbert, guanyador del XXIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.
Francesc Gisbert, guanyador del XXIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.
BROMERA
Francesc Gisbert, guanyador del XXIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

El jurat del XXIV Premi de Narrativa Infantil, dotat per Edicions Bromera amb 3.000 euros, ha destacat que l'obra "aposta per la novel·la clàssica d'aventures, on l'acció va dosant-se adequadament per a mantindre l'interés del lector amb una trama plena de notes d'humor".

'5 x 5' narra la història d'un grup de xiquets i xiquetes que hauran de resoldre l'enigma que s'amaga en un campament. Així, es tracta d'una història amb acció, intriga i misteri en la qual els protagonistes, molt diferents entre si, descobriran el valor de l'amistat i de la cooperació, expliquen fonts d'Edicions Bromera.

Francesc Gisbert (Alcoi, 1976) és un reconegut autor de narrativa infantil i juvenil amb més de 50 llibres publicats de tots els gèneres. La seua obra ha rebut distincions com el premi Barcanova, el Josep M. Folch i Torres o el de Literatura Infantil Carmesina de la Safor, entre d'altres. A més, col·labora habitualment en premsa, amb articles de divulgació cultural, i és autor de molts materials didàctics per a l'ensenyament del valencià.

Per la seua banda, 'Coppelius', de Rosa Maria Colom, ha sigut l'obra escollida pel jurat del XXIV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, entitat que dota la categoria amb 16.000 euros. Es tracta d'una novel·la "inusual i sorprenent, que combina un ritme narratiu pausat amb una intriga plena d'homenatges literaris, girs de guió i temes valents, poc habituals en la literatura juvenil".

Jan és un xiquet de nou anys que acaba de perdre sa mare. Tot es torna trist fins que descobreix la seua gran passió: la construcció d'autòmats. Anys després, un misteriós doctor reuneix un grup de personatges d'allò més dispar perquè, entre tots, descobrisquen els misteris que amaga eixa extraordinària cita, gràcies a la qual se sabrà la destinació de Jan.

Rosa Maria Colom (Sóller, Mallorca, 1937) va estudiar Magisteri en l'Universitat de les Illes Balears. Com a escriptora, ha rebut nombrosos guardons, com l'Empar de Lanuza, el Ciutat d'Eivissa o el Vila de Benissa.

RECICLAR, REUTILITZAR I REDUIR

A més, el jurat del IV Premi Internacional Enric Solbes d'Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna ha decidit atorgar el guardó, dotat amb 6.000 euros, a 'Monstre Verd', de Canizales. Per a la comissió avaluadora, l'obra és "un llibre molt didàctic que reflexiona sobre les tres R: Reciclar, Reutilitzar i Reduir".

"Amb un molt bon ús del color i una paleta cromàtica rica i harmònica, 'Monstre verd' explica la història de Sandra, Omar i Ela, tres amics que gaudeixen de la naturalesa fent pícnics i jugant. Així i tot, després de berenar, sempre s'obliden d'arreplegar les deixalles. Per sort, l'aparició de 'Monstre verd' els farà adonar-se de la importància de mantindre l'equilibri natural".

Canizales (Cale, Colòmbia, 1972) va estudiar Belles Arts en el seu país natal i animació a Espanya, el seu país de residència des del 1999. La seua trajectòria inclou còmics, llibres infantils, direcció d'art, animació, publicitat i disseny de personatges. Actualment, és professor d'Il·lustració i Disseny Gràfic a l'Escola d'Art i Disseny de Palma de Mallorca. A més, ha creat nombrosos àlbums il·lustrats pensats per als més xiquets. El 2016 va guanyar el premi Boolino al Millor Àlbum Il·lustrat.

En aquesta ocasió, el jurat del guardó d'àlbum il·lustrat ha nomenat finalista l'obra 'La cabra Serafina', de Blai Senabre i Anna Font. Es tracta d'un treball que actualitza un conte tradicional de la mà del narrador Blai Senabre i de la il·lustradora Anna Font, amb un to i unes il·lustracions "modernes, divertides i alhora molt pròximes al món dels menuts".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento