Comunitat Valenciana

La UMH instal·la a Oriola telescopis per a veure el trànsit del planeta Mercuri

El Museu Didàctic i Interactiu de Ciències del Baix Segura de la Comunitat Valenciana (MUDIC-VBS-CV), situat en el campus oriolà de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx (Alacant), instal·larà dilluns que ve, en l'esplanada del Centre Comercial Ociopía (Oriola), telescopis dotats de filtres per a observar el trànsit del planeta Mercuri.
Planeta Mercuri, imatge d'arxiu.
Planeta Mercuri, imatge d'arxiu.
FUNDACIÓN ASTROHITA
Planeta Mercuri, imatge d'arxiu.

El fenomen es podrà seguir des de les 13.35 hores i es perllongarà fins al ocàs. Amb tot, la seua última fase es produirà després de l'ocàs i ja no serà visible, ha precisat la UMH aquest divendres.

Sobre aquest tema, la universitat ha comentat que Mercuri és un planeta situat suficientment prop de la Terra com per a poder veure-ho a simple vista, però, en ser el més proper al Sol, es fa difícil la seua observació i queda restringida al crepuscle del matí o de la nit.

A més, a causa de la seua xicoteta grandària i a la seua feble atmosfera, no és dels més brillants. No obstant açò, hi ha ocasions en les quals s'interposa entre el Sol i la Terra i permet ser vist; fenomen que es coneix com a trànsit. L'últim trànsit va ser al maig de 2016 i no tornarà a veure's fins al 2032.

L'observació del trànsit requereix mirar al Sol i, per tant, és necessari adoptar les precaucions necessàries quant a l'ús de filtres habituals en aquest tipus d'observacions.

Durant la sessió, els assistents disposaran del telescopi solar H-alfa amb el qual, a més, podran contemplar protuberàncies, filaments i altres aspectes del Sol.

A més, el MUDIC instal·larà el telescopi refractor amb el seu corresponent filtre de protecció per a poder veure el trànsit en llum blanca i aconseguir una visió més contrastada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento