Valencia Notícies

La construcció del Caixaforum València començarà la primera setmana de març i les obres duraran dos anys

Figuración virtual del recinto.
20MINUTOS.ES

Les obres de construcció de Caixaforum València començaran la primera setmana de març. Així ho ha anunciat La Caixa una vegada han culminat els treballs previs en l'edifici de l'Àgora i han finalitzat també tots els tràmits administratius necessaris, que s'han realitzat "de manera coordinada" amb la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Generalitat Valenciana, propietària de l'edifici.

Segons han informat des de l'entitat financera, La Caixa contempla un termini de dos anys des del començament de les obres fins a la inauguració de Caixaforum, seguint la planificació inicial.

L'anunci ratifica el "ferm compromís de l'entitat financera amb la Comunitat Valenciana i els seus ciutadans", amb una inversió que superarà els 19 milions d'euros per a fer realitat Caixaforum València, i un pressupost anual d'uns 5 milions d'euros per al manteniment, la programació i el funcionament del centre.

Caixaforum València s'integrarà en una xarxa d'equipaments en la qual la cultura es manifesta com una "eina eficaç per a la cohesió i la integració social", amb una oferta d'activitats "àmplia i global que presta una atenció especial al públic familiar i educatiu", apunten des de l'entitat.

Durant l'any 2019, més de 7 milions de persones van visitar algun dels centres Caixaforum i Cosmocaixa, així com les exposicions organitzades per La Caixa en tota Espanya.

Recreación virtual del recinto.
20MINUTOS.ES

El projecte presentat per l'arquitecte Enric Ruiz-Geli (Figueres, 1968) i el seu estudi Cloud 9 va ser el triat per a construir un nou Caixaforum a l'interior de l'edifici Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, obra de Santiago Calatrava.

Una gran superfície cultural oberta

El projecte respecta, potència i conviu amb l’Àgora, mantenint el seu concepte original com a espai de reflexió i gran superfície cultural oberta, pública i de gran activitat. L'objectiu final és crear un tot que actue com a gran referent arquitectònic i que, a més, active la circulació amb la resta de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

En la part central de la planta baixa se situaran les dues sales d'exposicions, que crearan una graderia que actuarà com a vertadera àgora del projecte. En un dels extrems de l'edifici de Calatrava se situarà l'auditori amb capacitat per a unes 300 persones, i en l'altre, la recepció, la llibreria i les oficines.

Per part seua, l'espai per al restaurant ocuparà un lloc privilegiat en un dels laterals de l'edifici, de manera que podrà tindre entrada i eixida independent. Damunt de les sales d'exposicions se situarà l'espai familiar i educatiu Caixaforum Família. En total, seran 6.500 metres quadrats útils.

Caixaforum València permetrà incrementar l'acció cultural que La Caixa duu a terme a la ciutat i en la Comunitat Valenciana, i que ha anat creixent de manera significativa en els últims anys. L'entitat va augmentar la seua inversió per al desenvolupament d'iniciatives socials, educatives i culturals durant l'any passat arribant als 30 milions d'euros invertits en 2019.

loading...