Alacant

Investiguen un home per l'estat general dels animals d'una instal·lació ramadera a Xixona

Un dels animals en mal estat de l'explotació ramadera.
GUARDIA CIVIL

A més, es va estendre acta per 28 infraccions administratives en matèria de ramaderia, d'animals de companyia i de residus, han explicat.

En eixe sentit, agents del Servici de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) van iniciar la investigació a causa de la reincidència en els últims anys que aquesta explotació havia presentat, respecte a les infraccions en matèria de ramaderia i animals domèstics.

A açò s'han unit les queixes rebudes de particulars que, de forma habitual, es trobaven animals solts i sense control (gossos i cabres) passejant per la carretera confrontant, o que fins i tot atacaven ciclistes i caçadors.

En una nova inspecció, juntament amb la inspectora de l'OCA (Oficina Comarcal Agrària), es va corroborar el mal estat dels animals i instal·lacions.

Especialment, va cridar l'atenció l'estat d'una gossa de raça mastí espanyol, amb ferides i laceracions en la pell i "moribunda". A més, hi havia una gossa de raça mestissa, amb extrema primor; i una cabra, agonitzant, amb ferides en les zones de les mamelles, sense menjar i a més havent d'alimentar dos cabrits.

Algunes de les irregularitats administratives detectades, figurava que aquesta explotació no estava registrada en el REGA (Registre D'Explotacions Ramaderes) i que els animals mancaven de documentació ni tractament veterinari per a les malalties que patien.

loading...