Comunitat Valenciana

Un funcionari de Picassent pateix una luxació en el muscle en separar dos reclusos en una baralla

Un funcionari de la presó de Picassent (València) va resultar ferit dissabte passat amb una luxació en el muscle en intentar separar dos reclusos en una baralla en el departament d'Infermeria del centre segons ha informat el sindicat Acaip-UGT i han confirmat fonts Institucions Penitenciàries.
Vista exterior de Picassent
Vista exterior de Picassent
EUROPA PRESS
Vista exterior de Picassent

D'acord amb el sindicat, els fets van ocórrer en la Infermeria del Centre -mòdul 35- dissabte passat sobre les 12.30 hores. Aquest departament, en les seues diferents ales, alberga un total de 110 interns homes i 23 dones.

En eixe moment, els dos funcionaris de servici van observar com un intern que exercia tasques auxiliars estava agredint un altre destinat a realitzar les mateixes tasques. Els funcionaris van acudir per a tractar d'evitar que l'intern agressor continuara propinant-li punyades i colps a l'altre reclús, segons assenyala Acaip-UGT.

En eixe moment, l'agressor es va regirar contra un dels funcionaris i va començar a agarrar-li el braç. El sindicat explica que l'intern agressor té coneixements de tècniques de defensa personal i reducció, ja que "hauria treballat de guardaespatles en el carrer" i, fins a eixe moment, no havia protagonitzat cap incident en el centre, i per aquest motiu exercia eixe lloc d'auxiliar.

Una vegada personats altres funcionaris en el lloc dels fets, van aconseguir que l'intern agressor cessara en la seua actitud, i va ser traslladat a un altre departament on se li aplicarà un règim de vida més restrictiu. Fins al moment es desconeixen les causes que van motivar l'agressió.

Un dels funcionaris va haver de ser atès en un centre hospitalari, per tindre afectada l'articulació del muscle dret. Segons IIPP, pateix una luxació en el muscle, de la qual va ser atès en l'hospital i està a l'espera d'evolució.

L'intern agredit presentava diversos colps en el pit, i va rebre atenció mèdica en el centre penitenciari.

Para Acaip-UGT, amb aquest fet "es demostra que el centre penitenciari de València és un de les presons més conflictives del sistema penitenciari espanyol" i lamenta que mentre hi ha interns "amb coneixements de tècniques de defensa personal, els funcionaris no reben una formació adequada en aquesta matèria".

Segons denuncia el sindicat, cada any "sol 25 funcionaris tenen accés a aquesta formació, per la qual cosa poden transcórrer un munt d'anys fins que la tornen a rebre. Havent de fer-ho, a més, en el seu temps de descans".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento