Valencia Notícies

Mor l'economista Emili Tortosa, exdirector general de Bancaixa i president honorari de Fundació Étnor

El patronat de la Fundació per a l'Ètica dels Negocis i les Organitzacions (Fundació Étnor), el seu president, Enrique Belenguer, i la seua directora, Adela Cortina, han lamentat "profundament" la pèrdua d'Emili Tortosa, impulsor de la Fundació i del Seminari Permanent durant els anys 1991-2020.

El patronat reconeix, en un comunicat, "la seua extraordinària tasca en la promoció dels ideals ètics en les organitzacions i l'empremta inesborrable que deixa en la història de la fundació i en la societat en la qual va exercir el seu compromís ètic".

"La seua responsabilitat amb els valors d'una societat de progrés i la seua defensa dels principis ètics en l'àmbit de l'empresa i l'economia li van portar a impulsar el 1994, juntament amb Adela Cortina, Jesús Conill, Domingo García-Marzá i Emerit Bono, la Fundació Étnor, que naixia amb l'objectiu de divulgar els valors ètics en el món de l'empresa i les organitzacions", recorden des de l'entitat.

Es constituïa així, apunten, "la primera institució del país compromesa amb els ideals i valors ètics en l'àmbit empresarial i econòmic".

La notícia de la seua defunció ha causat un profund pesar en la Fundació Étnor de la qual Emili Tortosa era president honorari. En paraules de l'actual president, Enrique Belenguer, i de la seua directora acadèmica, Adela Cortina, "Emili ha sigut un pilar fonamental d'Étnor". "Des de la seua constitució, fa ara 30 anys, el seu esperit il·lustrat i actitud entranyablement cordial ha impregnat tots els projectes que realitzem. Com a amic ha sigut i seguirà sent inoblidable", afigen.

loading...