Barcelona

20.000 joves esperen l’ajut al lloguer des de fa un any

Set de cada deu joves catalans que van demanar durant l´any passat l´ajut estatal per pagar el lloguer encara esperen rebre la prestació promesa a bombo i plateret pel Govern central. Són prop de 20.000 joves d´entre 22 i 30 anys que ja van obtenir el vist-i-plau de la Generalitat, però que encara no han rebut els 210 euros mensuals.

El secretari de Joventut de la Generalitat, Eugeni Villalbí, va reclamar ahir celeritat al Govern central, i va anunciar que els ajuts al lloguer catalans es percebran a partir d´ara mensualment i no amb un sol pagament anual.

Vist que l´atur juvenil s´ha disparat del 10 al 23% i davant el temor que els joves esgotin l´atur sense haver trobat feina, la Generalitat permetrà que els joves puguin sollicitar ajuts per accedir a l´habitatge immediatament després d´esgotar l´atur, cosa que fins ara només es podia fer un any després.

La lentitud amb la qual la Generalitat tramita el reconeixement de la renda bàsica d´emancipació i els retards en el cobrament suposen entre el 25% i el 30% de les queixes d´habitatge presentades al Síndic de Greuges.

loading...