Comunitat Valenciana

La Generalitat adjudica durant 2020 un total de 506 vivendes públiques a la Comunitat Valenciana

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat 2020 un total de 506 vivendes públiques de la Generalitat en diferents municipis de la Comunitat.
VIVENDA PÚBLICA
VIVENDA PÚBLICA
GVA
VIVENDA PÚBLICA

Al respecte, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que l'objectiu del Consell és que "totes les persones amb necessitat habitacional i, en molts casos, amb el risc de vulnerabilitat social, puguen accedir a les vivendes que la Generalitat gestiona al llarg del territori valencià, complint amb la nostra vocació de servici públic".

Martínez Dalmau ha reconegut que existeix "una alta demanda" de vivendes socials i per aquest motiu la Conselleria tinga en marxa mecanismes per a ampliar el parc públic de vivendes a través de l'adquisició de vivendes o de l'exercici del dret de tempteig i retracte.

"Existeix una realitat social de risc i vulnerabilitat de molta gent que és urgent transformar, partint de la convicció que la pobresa és evitable, que les desigualtats són inacceptables i tenim l'obligació de treballar per a acabar amb elles", ha indicat Dalmau.

DISTRIBUCIÓ DE VIVENDES

Del total de vivendes adjudicades durant 2020, 267 corresponen a la província de València, 179 a la d'Alacant i 60 a la de Castelló. Municipos com Paterna, amb 55 vivendes en lloguer social, Sagunt amb 33, Alcoi amb 19 o Elx amb 17 són alguns en els quals més immobles s'han assignat.

Així mateix, ha destacat que amb aquestes adjudicacions "volem atendre les necessitats d'aquells col·lectius amb majors manques i urgències, per a mantindre la seua inclusió i evitar la seua exclusió".

En eixe sentit, ha ressaltat que 41 d'aquestes vivendes s'han cedit a víctimes de violència de gènere, 18 a famílies que havien perdut la seua casa a causa d'una execució hipotecària, 90 a persones amb discapacitat i 198 a joves.

Pel que fa a aquest últim col·lectiu, ha lamentat que "la incorporació tardana al treball per la durada dels estudis, altes taxes de parada, contractes temporals i baixes retribucions són problemes que dificulten l'emancipació dels joves, d'ací la necessitat de l'Administració de recolzar-los".

INSPECCIÓ I REPARACIÓ

Abans d'adjudicar les vivendes, la Conselleria realitza un treball d'inspecció i de reparació perquè reunisquen les condicions dignes d'habitabilitat. Mentrestant, s'inicia el procés d'adjudicació perquè una vegada acabe la intervenció, la família assignada puga accedir al pis a la major celeritat.

Martínez Dalmau ha comentat que durant els primers mesos de la pandèmia, en els quals es va paralitzar part de l'obra pública, la Conselleria va continuar treballant en el procés d'adequació de moltes vivendes que havien sigut recuperades i que, després d'un procés de reparació, s'han assignat a les famílies corresponents.

Per açò, ha agraït la tasca que desenvolupa l'equip de professionals d'Evha, "que ha sigut crucial en uns moments tan crítics". D'altra banda, també ha volgut agrair el treball realitzat pels servicis socials dels ajuntaments, "amb els quals treballem colze a colze per a donar resposta a les necessitats dels ciutadans, estudiant cada cas concret i oferint la millor solució habitacional disponible en cada municipi".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento