Valencia Notícies

Baleària registra una caiguda del 24% en la facturació amb pèrdues de més de 15 milions per la pandèmia

La fortalesa i capacitat d'adaptació de Baleària moderen l'impacte del COVID-19 en els seus resultats de 2020
BALEÀRIA

Sobre aquest tema, la firma ha assenyalat que en aquest context "econòmic complicat", s'ha apostat per mantindre les inversions en els seus eixos estratègics d'innovació i sostenibilitat, a les quals s'ha sumat una nova prioritat, com és "garantir la seguretat dels seus vaixells".

"Les restriccions a la mobilitat van provocar importants caigudes en tots els trànsits i es van traduir en un resultat negatiu, que ens ha fet perdre part de solvència i incrementar el deute", ha subratllat el president de Baleària, Adolfo Utor, qui ha afegit que la firma ha resistit "gràcies a la fortalesa patrimonial i econòmica, fruit del treball de molts anys".

Respecte a la resta de dades econòmiques, les restriccions a la mobilitat han provocat caigudes en tots els trànsits. En el cas de passatgers un descens del 52% i en el transport de mercaderies una caiguda d'un 6%.

Així mateix, les rutes nacionals han suposat "pràcticament" el 94% dels passatgers, amb un comportament variable segons les zones. A Ceuta i Melilla el trànsit va caure un 60% i en les Balears va ser del 30%. No obstant açò, les rutes amb Canàries van experimentar creixements del 20%, ha detallat la companyia.

D'altra banda, Baleària ha destacat que les rutes internacionals van acusar el tancament de fronteres i la cancel·lació de l'Operació Pas de l'Estret, amb una disminució en nombre de passatgers del 85%.

CAPACITAT DE REACCIÓ

"Aquest exercici hem demostrat fortalesa financera, i una gran capacitat de reacció, flexibilitat i adaptació", ha assenyalat Utor, qui també ha ressaltat "el gran esforç realitzat per tots els equips". Finalment ha indicat que la naviliera està preparada "per a afrontar la recuperació amb energia renovada, optimisme, cohesió i motivació".

loading...