Comunitat Valenciana

Ribó defèn que Compromís "ha d'avançar" i constituir-se com una federació de partits

L'alcalde de València i coportaveu de Compromís, Joan Ribó, ha considerat que la formació "ha d'avançar" i constituir-se com una federació de partits per a deixar de ser una unió "merament electoral", per la qual cosa ha apostat per explorar aquesta via "a poc a poc i amb tranquil·litat".
L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó
Rober Solsona - Europa Press
L'alcalde de València, Joan Ribó

Així s'ha pronunciat Ribó aquest dijous en una entrevista en Les Notícies del Matí d'À Punt, on ha considerat que la seua formació afronta "una sèrie de decisions internes". També s'ha referit a altres lideratges 'taronges', com els de Joan Baldoví, Mónica Oltra i Vicent Marzà, als qui considera "tres persones molt qualificades".

Ribó ha destacat que té "moltíssima amistat" amb Baldoví i que li consulta abans de reunir-se amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero; d'Oltra ha considerat que és "evident que té una capacitat política molt alta" i de Marzà, que "és un xaval jove que està fent la seua tasca molt bé".

Sobre aquest tema s'ha pronunciat també Bloc i País (corrent del Bloc, una de les tres potes de Compromís), el coordinador de les quals, Vicent Fernàndez, ha "fet seues" les paraules de Ribó en considerar que "es tracta d'una aposta estratègica fonamental per a dotar d'estabilitat a la coalició".

Fernàndez ha instat la direcció del Bloc a "arreplegar el guant". "Haurien de deixar una mica de costat la propaganda de cara al Congrés, deixar que les bases facen el seu treball d'esmenes i debats i treballar en aquesta via que s'ha obert", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento