Comunitat Valenciana

La campanya de la cirera a la Comunitat torna a la normalitat productiva i se situarà al voltant de les 6.700 tones

La Unió de Llauradors ha informat que la producció de cirera a la Comunitat Valenciana torna aquesta campanya a la normalitat i a la qualitat després dels problemes climatològics ocorreguts en la passada i se situarà al voltant de les 6.700 tones, el triple de la de 2020, però en la mitjana dels últims anys.
Cirerers en la comarca del Comtat
Cirerers en la comarca del Comtat
LA UNIÓ DE LLAURADORS
Cirerers en la comarca del Comtat

La temporada anterior, com a conseqüència d'una climatologia molt adversa, la collita va ser de solament unes 2.140 tones, un 66% inferior a la producció normal, i en algunes zones i varietats concretes el descens va ser fins i tot major, fins a de el 90%, ha indicat en un comunicat.

A pocs dies d'iniciar-se la campanya en la IGP Cerezas de la Montaña de Alicante, les perspectives són "optimistes", doncs s'espera, com a mínim, la mateixa o més producció que fa dos campanyes. La qualitat és "immillorable" i si les condicions climatològiques acompanyen durant les pròximes setmanes estarà garantida la qualitat a llarg de tota la campanya. A aquestes dates, les fisiopaties associades a l'excés d'humitat amb prou faenes representen, en varietats més primerenques d'algunes zones molt concretes, l'1%. Tampoc, a diferència de l'any passat, hi ha hagut problemes relacionats amb atacs del fong de la monilia o podridura marró.

En les comarques de Castelló, sobretot en el nord, la campanya va més endarrerida, entre 7 i 10 dies més tard que en la passada, la qual cosa possibilitarà un període més llarg de comercialització i menor sobreoferta, alguna cosa que indubtablement s'hauria de convertir en preus mes alts i estables per a tots els productors. L'únic problema s'ha donat en les varietats més primerenques -solament representen el 10% de la collita total en les comarques castellonenques-, que han tingut un problema de quallat i la producció, a diferència de les varietats més tardanes, serà alguna cosa menor, però així i tot molt superior a l'any passat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento