Valencia Notícies

La campanya de la cirera a la Comunitat torna a la normalitat productiva i se situarà al voltant de les 6.700 tones

Cirerers en la comarca del Comtat
LA UNIÓ DE LLAURADORS

La temporada anterior, com a conseqüència d'una climatologia molt adversa, la collita va ser de solament unes 2.140 tones, un 66% inferior a la producció normal, i en algunes zones i varietats concretes el descens va ser fins i tot major, fins a de el 90%, ha indicat en un comunicat.

A pocs dies d'iniciar-se la campanya en la IGP Cerezas de la Montaña de Alicante, les perspectives són "optimistes", doncs s'espera, com a mínim, la mateixa o més producció que fa dos campanyes. La qualitat és "immillorable" i si les condicions climatològiques acompanyen durant les pròximes setmanes estarà garantida la qualitat a llarg de tota la campanya. A aquestes dates, les fisiopaties associades a l'excés d'humitat amb prou faenes representen, en varietats més primerenques d'algunes zones molt concretes, l'1%. Tampoc, a diferència de l'any passat, hi ha hagut problemes relacionats amb atacs del fong de la monilia o podridura marró.

En les comarques de Castelló, sobretot en el nord, la campanya va més endarrerida, entre 7 i 10 dies més tard que en la passada, la qual cosa possibilitarà un període més llarg de comercialització i menor sobreoferta, alguna cosa que indubtablement s'hauria de convertir en preus mes alts i estables per a tots els productors. L'únic problema s'ha donat en les varietats més primerenques -solament representen el 10% de la collita total en les comarques castellonenques-, que han tingut un problema de quallat i la producció, a diferència de les varietats més tardanes, serà alguna cosa menor, però així i tot molt superior a l'any passat.

loading...