Alacant

El professor de la UMH Manuel Jordán, nou president de l'Associació Espanyola de Científics

El professor de la UMH Manuel Jordán, nou president de l'Associació Espanyola de Científics
UMH

Així mateix, la sessió ha aprovat una modificació i modernització dels Estatuts i la UMH ha sigut triada com a nova seu social de l'AEC, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Per primera vegada en la seua història, l'AEC tria com president un científic pertanyent a una universitat, ja que els anteriors presidents han estat vinculats contractualment al CSIC."Aquest fet és un reconeixement a l'alta productivitat investigadora i innovadora de les universitats públiques espanyoles en l'última dècada", ha explicat la UMH.

Respecte a Jordán, les seues principals línies d'investigació són la mineralogia d'argiles, incorporació de residus en materials ceràmics i vitris, així com l'estudi integrat del particulat atmosfèric.

També els efectes dels incendis forestals en la mineralogia de sòls mediterranis, rehabilitació d'àrees degradades mitjançant el disseny de tecno-sòls i contaminació i degradació de sòls.

En referència a l'Associació Espanyola de Científics, fundada en 1971, contempla a la totalitat dels investigadors científics espanyols i a totes les disciplines científiques. L'AEC publica la revista Acta Científica y Tecnológica, que ofereix continguts crítics de pensament i política científica, articles de tema científic accessibles per a no especialistes i informes sobre empreses espanyoles que fan rellevant tecnologia i innovació.

loading...