Valencia Notícies

Arriba al Port de Borriana (Castelló) el vaixell de rescat humanitari 'Sea-Watch 3' per a ser reparat

Sea Watch 3
AURORA SUPORT

Aquest antic vaixell de càrrega construït en 1973 i amb una eslora de 50 metres, compleix tasques de salvament humanitari civil des de 2015. Durant els 2 primers anys va ser propietat de l'ONG Mèdics Sense Fronteres, i des de 2017, de l'ONG alemanya Sea-Watch eV.

Actualment, es troben tres vaixells de rescat en el Port de Borriana, l''Alan Kurdi', el 'Louise Michel' i el 'Sea-Watch 3'.

Per part de l'Aurora-Grup de Suport, s'han estat preparant les pernoctacions de les treballadores i voluntàries de l'ONG en el municipi. A més, estan col·laborant en totes les tasques logístiques sol·licitades per l'entitat humanitària, així com en la gestió dels mitjans de comunicació, expliquen.

En aquest sentit, al·ludeixen a la negociació amb l'administració per a l'assoliment del Cesormed-Centro de Apoyo a las ONG de Rescate del Mediterráneo. Aquest projecte, que representarà l'ús de vora 750 m2 de superfície portuària seca, dotarà a totes les ONG que utilitzen el Port de Borriana d'"un espai digne per a l'emmagatzematge i les tasques de preparació de les missions humanitàries".

Amb aquesta instal·lació, asseguren, "també es promourà una millor ordenació i coexistència de les diferents activitats portuàries localitzades en la dàrsena".

loading...