Comunitat Valenciana

Catalá demana que València siga subseu de l'Hermitage i censura que Ribó deixe "escapar moltes oportunitats"

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha demanat aquest dilluns que la ciutat aculla una subseu del Museu Hermitage "després del rebuig de Barcelona a albergar aquest projecte", una iniciativa "que preveu una inversió de 52 milions i atraure 850.000 visitants en el seu primer any".
La portaveu del PP a Les Corts i l'Ajuntament de València, Maria José Catalá.
La portaveu del PP a Les Corts i l'Ajuntament de València, Maria José Catalá.
Rober Solsona - Europa Press
La portaveu del PP a Les Corts i l'Ajuntament de València, Maria José Catalá.

"És lamentable que València no estiga en la terna oficial de les ciutats per a albergar aquest projecte, que donaria un gran impuls a l'oferta cultural" de la capital valenciana, ha assenyalat Catalá en un comunicat. Així mateix, ha censurat que el seu alcalde, Joan Ribó (Compromís), estiga "deixant escapar moltes oportunitats".

"Compromís està espantant tot tipus d'inversió", ha indicat la responsable 'popular', que ha apuntat que "l'esquerra ha renegat d'albergar la pròxima edició de la Copa Amèrica" i ha lamentat que "Compromís està boicotejant altres projectes importants per al dinamisme econòmic de la ciutat com l'ampliació del port".

"Ribó està deixant escapar moltes oportunitats i creiem que ja està bé", ha insistit. María José Catalá ha considerat que "la visió cultural de l'esquerra és xicoteta" i ha afirmat que "València mereix que es pense en gran". "Som una terra de cultura i aquesta és una oportunitat boníssima per a posar la ciutat en el mapa", ha dit.

La portaveu del PP ha anunciat que aquesta formació presentarà una moció perquè tots els grups municipals donen suport a aquesta iniciativa amb l'objectiu que València "puga albergar un centre d'exposicions del Museu Hermitage, una de les pinacoteques més grans i famoses del món".

"Alacant tindrà una seu del Museu Thyssen, Màlaga, Sevilla i Madrid estan barallant per a aconseguir que la franquícia del Museu Hermitage vaja a les seues ciutats, i ací Ribó està callat", ha agregat Catalá, que ha asseverat que el primer edil valencià "no està a l'altura de la tercera capital d'Espanya".

"Ens estan avançant i ens estem quedant arrere. El PP no baixarà els braços i anem a barallar perquè València albergue aquesta subseu", ha subratllat la portaveu del grup municipal 'popular'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento