Comunitat Valenciana

Més recursos per al transport públic de València: Ferrocarrils augmenta el seu pressupost un 14% i l’ATMV un 56%

Metrovalencia registra 4,5 millones de viajes en septiembre y recupera el 80% de los desplazamientos de 2019
Interior d'un comboi de Metrovalencia.
20M EP
Metrovalencia registra 4,5 millones de viajes en septiembre y recupera el 80% de los desplazamientos de 2019

Les dues entitats de la Generalitat que gestionen bona part del transport públic de proximitat a València registren destacats increments en la seua dotació pressupostària per a 2022, segons recull el projecte de comptes públics autonòmics presentat aquest dimecres.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) passa de 265 milions de dotació global (explotació + inversions) en 2021 a 303 milions el pròxim any, una pujada d'un 14,3%, degut sobretot a l'augment de les inversions, que creixen un 38%, fins als 131 milions. D'aquesta última xifra, 50,9 milions d'euros corresponen als fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR).

Entre les inversions previstes destaquen els 15,6 milions en actuacions per a la millora de freqüències de Metrovalencia, el pla de les quals es va anunciar el mes de febrer passat, i 18 milions d'euros per a l'eliminació de passos a nivell en les línies 1, 2 i 3.

L'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) puja dels 138 milions contemplats en els comptes d'enguany als 216 milions per a 2022, és a dir, un 56%. La integració tarifària és un dels principals reptes que encara aquest organisme per al pròxim i successius exercicis.

A més, en matèria de mobilitat sostenible i nous vehicles, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat destinarà 40,4 milions a la millora de carrils de ciclovianants i a la compra d'autobusos elèctrics per a renovar la flota de transport públic.

En infraestructures i obra pública, destaquen l'augment de la quantia dels contractes de conservació de carreteres autonòmiques que augmenten de 25 milions a 31 milions d'euros, amb un total de nou que suposen un augment de 54 milions d'euros.

Noves agències

El pressupost de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària (AVSF) augmenta un 47,7%, "reforçant així l'aposta de la Generalitat en la seguretat en aquest àmbit i la funcionalitat d'aquest òrgan situat a Torrent", apunten des de Política Territorial.

En aquesta línia, també es dota a la recentment creada Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT) amb 2,6 milions d'euros per a la seua instal·lació a Elx (Alacant) i el seu funcionament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento