Comunitat Valenciana

Enric Nomdedéu serà jutjat a partir del 12 de gener pel 'cas dels sobres'

  • Està acusat d'utilitzar el servei postal municipal de l'Ajuntament de Castelló de la Plana per a enviar paperetes electorals.
  • També s'asseuran a la banqueta per aquesta causa l'exalcaldessa Ali Brancal i l'exassessor de Compromís Miquel Torres.
Archivo - Arxiu - ENRIC NOMDEDÉU A LA SEUA EIXIDA DELS JUTJATS
Enric Nomdedéu a la seua eixida dels Jutjats (arxiu).
EUROPA PRESS
Archivo - Arxiu - ENRIC NOMDEDÉU A LA SEUA EIXIDA DELS JUTJATS

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu; l'exvicealcaldesa de Castelló Ali Brancal; i el que va ser assessor de Compromís Miquel Torres seran jutjats a partir del 12 de gener de 2022 per suposadament utilitzar el servei postal municipal de l'Ajuntament de la capital de la Plana per a enviar paperetes electorals en 2014.

Els tres acusats seran jutjats per part d'un jurat popular, que es constituirà l'11 de gener, segons s'indica en un acte de l'Oficina del Jurat de l'Audiència Provincial de Castelló.

Al novembre de 2019 la causa va ser sobreseguda després de demanar la Fiscalia l'arxiu de la mateixa. El querellant -Partit Popular- va presentar un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial en el qual sol·licitava que es revocara l'acte que decretava el sobreseïment provisional de la causa i s'acordara la continuació del procediment, en al·legar que el resultat de les proves permetia concloure la concurrència de tots els requisits exigits pel tipus penal objecte de querella -malversació de cabals públics-.

L'Audiència de Castelló va estimar el recurs del querellant en considerar que, examinada tota la instrucció seguida i les al·legacions de les parts, va donar la raó al recurrent, ja que del resultat de les diligències d'investigació practicades no és possible descartar la participació dels investigats en els fets il·lícits denunciats, "doncs existeixen suficients indicis racionals de criminalitat per a la seua imputació".

El jutjat va considerar que procedia aleshores acordar l'obertura del juí oral en considerar l'argumentació continguda en l'acte dictat per l'Audiència Provincial.

El PP demana per un delicte de malversació de cabals públics 3 anys de presó per a Nomdedéu, Brancal i Torres, així com inhabilitació especial per al càrrec o ocupació pública per un període de 6 anys; i, a més, sol·licita altres 3 anys de presó i inhabilitació especial per un període de 2 anys per al secretari autonòmic d'Ocupació per falsedat documental.

El ministeri fiscal, en el seu escrit de conclusions provisionals, va assenyalar que els fets relatats no eren constitutius de delicte, i sense delicte no hi ha autor, per la qual cosa demanava l'absolució dels acusats, igual que les seues defenses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento