Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana rep del Govern 12,6 milions per a modernitzar la seua administració

  • Les quantitats per a cada autonomia s'han establit segons el criteri del pes de la població de cada territori.
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.
Alejandro Martínez Vélez - Europ
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

La Conferència Sectorial d'Administració Pública ha aprovat aquest dimecres la proposta realitzada pel Govern de distribució entre les comunitats autònomes dels crèdits pressupostaris de 118,2 milions destinats a la modernització de l'Administració segons el criteri del pes de la població de cada territori. Del muntant total, la Comunitat Valenciana percep 12,6 milions.

Andalusia (21,1 milions d'euros), Catalunya (19,4 milions d'euros) i la Comunitat de Madrid (16,9 milions) seran les que més reben, mentre que La Rioja, Ceuta i Melilla, les que menys. Aquesta xifra, la de 118,2 milions, és el crèdit corresponent a l'any 2021, segons s'aborda en el Fons de Recuperació.

Després d'Andalusia, Catalunya i Madrid, se situen Comunitat Valenciana (12,6 milions); Galícia (6,7 milions); Castella i Lleó (6 milions); País Basc (5,5 milions); Canàries (5,4 milions); Castella-la Manxa (5,1 milions); Múrcia (3,8 milions); Aragó (3,3 milions); Balears (2,9 milions); Extremadura (2,6 milions); Astúries (2,5 milions); Navarra (1,6 milions); Cantàbria (1,4 milions); La Rioja (797.093 euros); Melilla (216.957 euros) i Ceuta (209.796 euros).

Precisament, el Ministeri d'Hisenda ha distribuït aquests crèdits segons el pes de la població, en ple debat sobre quin criteri ha de primar en la reforma del finançament autonòmic, ja que algunes comunitats demanen que siga el de la població ajustada, unes altres reclamen que es pondere el PIB, mentre que existeix almenys un altre bloc de regions, les conegudes com despoblades, que sol·liciten al Govern que prioritze la dispersió de la població i el cost real dels servicis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento