Comunitat Valenciana

Transició Ecològica regula l'accés de vehicles a motor al Parc Natural de Serra d'Irta

-
Archivo - Arxiu - Serra d'Irta (Castelló)
Archivo - Arxiu - Serra d'Irta (Castelló)
GVA
Archivo - Arxiu - Serra d'Irta (Castelló)

El Parc Natural de Serra d'Irta, la major costa verge del Mediterrani, compta des d'aquest dilluns amb una regulació de l'accés a través de vehicles a motor que es mantindrà fins al 31 d'agost.

La conselleria de Transició Ecològica, juntament amb els Ajuntaments d'Alcalà de Xivert-Alcossebre, Peníscola, Santa Magdalena de Polpís i la Junta Rectora del Parc Natural, han acordat ordenar el trànsit per a garantir la protecció ambiental de l'espai que, en època estival, va arribar a concentrar fins el 1.500 cotxes diaris.

La mesura habilita un centenar de zones d'aparcament sotmeses a la reserva prèvia, a través d'un número de telèfon. El director general de Mig Natural, Julio Gómez, ha explicat que es tracta d'un procediment consensuat i dotat amb personal que s'encarregarà d'informar, divulgar i, en definitiva, fer educació ambiental, amb la finalitat de conciliar la protecció amb el gaudi de qualitat del mig natural".

La resolució es limita exclusivament a l'accés a través de vehicles a motor -a excepció de les bicis de pedaleig assistit i uns altres de caràcter elèctric unipersonal-. Així mateix, contempla el lliure accés als residents i propietaris agrícoles i dota de prioritat als veïns dels termes municipals que integren el Parc Natural.

L'acord controla els accessos nord i sud del camí de costa i podrà autoritzar l'entrada als vehicles de transport de passatgers o empreses de turisme ambiental que ho sol·liciten.

Segons ha assegurat el director general, "el nou marc regulador afavoreix l'ecosistema, però també al visitant i als municipis", a través d'una regulació d'accessos que ja està consolidada en altres espais com l'itinerari roig del Penyal d'Ifach o la Cova Tallada, en el Parc Natural del Montgó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento