Comunitat Valenciana

Cvirus.- AERTE exigeix eliminar les restriccions en residències davant l'inici de la segona dosi de reforç

L'Associació Empresarial de Residències i Servicis a Persones Depenents de la Comunitat Valenciana (AERTE) torna a reclamar a les conselleries de Polítiques Inclusives i Sanitat que deroguen la normativa COVID encara establida en les residències, davant l'inici de la campanya de la segona dosi de reforç per a usuaris i treballadors.
Archivo - Imagen de archivo del primer día de vacunación contra la Covid-19 en una residencia de mayores
Archivo - Imagen de archivo del primer día de vacunación contra la Covid-19 en una residencia de mayores
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Imagen de archivo del primer día de vacunación contra la Covid-19 en una residencia de mayores

"Malgrat l'eliminació de les restriccions COVID19 en el conjunt de la societat valenciana que s'ha produït en els últims mesos, les residències i centres de dia segueixen amb una norma específica que impedeix avançar cap a la normalitat total en la vida de les persones que viuen en aquests centres", denuncia la patronal en un comunicat.

Al seu juí, l'exigència d'omplir qüestionaris previs, els requisits de les visites, la reserva d'habitacions per a aïllaments, "que afecta sobretot a les residències de menys de 40 places", o la necessitat d'estructurar l'organització del centre per unitats convivencials segueix condicionant la situació d'aquests centres, "sense permetre que els mateixos evolucionen en la mateixa línia i amb la mateixa velocitat que la resta de la societat".

I és que, segons destaca AERTE, les dades apunten a una millorança "molt important" de la situació perquè, per exemple, només el 2,15% dels morts en residències de majors durant l'última setmana a Espanya tenien diagnòstic positiu de coronavirus: "Estem en el nombre de casos en residents més baix de les ultimes 40 setmanes i la incidència en els mateixos, quan hi ha casos, sol ser lleu".

"És hora d'eliminar les restriccions de manera definitiva. Les persones que viuen en residències i el personal que treballa en elles haurien de tornar a la normalitat. Si s'ha pogut fer en els centres de discapacitat i salut mental, també hauria de fer-se en els de majors", subratlla el seu president, José Mª Toro.

MANTINDRE LA MASCARETA

Per a açò, al seu parer, és necessari revisar la qualificació que fa el Ministeri de Sanitat dels centres residencials i que pogueren funcionar amb plans de contingència dinàmics que els permeteren adaptar-se a cada moment als nivells d'alerta. Tot açò amb el manteniment de mascaretes per als professionals dels centres, però reduint les limitacions actuals que "afecten a la vida de les persones ateses, als seus familiars i a la pròpia organització del centre".

"L'aplicació de la tercera dosi als usuaris va reforçar encara més la protecció d'aquests centres i segueix demostrant l'eficàcia de la vacuna com a principal ferramenta de lluita contra la malaltia. Els brots que es produeixen en l'actualitat es desenvolupen de manera lleu, quasi sense derivacions hospitalàries, la qual cosa permet seguir avançat en aquesta línia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento