L’Ajuntament ignora sis anys de ‘mobbing’ a vuit famílies del Carmel

Els llogaters de Sigüenza 6 demanen ajut des del 2000 sense tenir cap resposta del consistori. La finca està molt deteriorada.
Les vuit famílies del carrer Sigüenza, 6, un edifici d’antiga protecció oficial de quatre plantes i sobreàtic, hi viuen des de l’any 1960 i paguen uns 15 euros mensuals.

El calvari va començar el 2000, quan «no sabem perquè» no els van donar l’opció de compra. El 8 de juny del 2000 van presentar el primer requeriment a l’ajuntament «perquè no sabíem qui era el nou propietari», ja que paguen a través d’una gestoria de l’Hospitalet. Des de llavors, l’immoble «ha canviat tres vegades de mans».

Van seguir enviant sol·licituds, el juliol del 2001, el febrer i l’abril de 2002 i febrer de 2003, totes elles sense resposta. El 27 de gener del 2005, amb l’ensorrament del Carmel van ser desallotjats «però només unes hores».

Reixes per evitar les rates

Als baixos han hagut de posar reixats a les finestres per evitar que les rates «ens entrin a casa» des del sòtan.

Des que la propietat va començar a enderrocar parets dels sòtans i els tres pisos que han quedat desocupats «per evitar que algú hi entrés», les humitats, les esquerdes, les pudors i el deteriorament de la finca ha estat progressiu.

Han demanat «poder reparar el més bàsic» ells mateixos, pero sempre han rebut la negativa, «no ens deixen ni pintar l’escala» explica Ángeles Tocino, veïna.

Ho han intentat personant-se a les oficines del districte, però «després de sis anys el tècnic ens notifica que no han pogut fer-hi res perquè el propietari no contesta a les trucades». Al·leguen indenfensió ja que «ningú ha vingut a fer una inspecció».

«No els donaré cap informació»

El departament de Comunicació del Districte Horta-Guinardó va poder posar en contacte divendres a 20 minutos amb l’interlocutor dels veïns, l’inspector dels serveis tècnics, Carles Mestres, però la resposta d’aquest va ser fulminant «no donaré informació sobre cap expedient» mentre es negava a respondre a més preguntes. Ángeles Tocino, la veïna que va presentar la darrera sol·licitud va dir «a nosaltres ens tracten igual».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento